Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мина Менделсон и Сенка Симоновић

rssBookmark and Share

25.03.2015.

У среду 25. марта, на Факултету уметности у Нишу имаћемо прилику да чујемо Мину Менделсон и Сенку Симоновић.

Мина Менделсон и Сенка Симоновић

Наступ Мине Менделсон - виолина и Сенке Симоновић - клавир, одржаће се у среду, 25. марта 2015. године, у Концертно-изложбеном простору ФУ, Књажевачка 2а са почетком у 20 сати. Улаз је слободан.

На наступу ће извести, премијерно у Србији, Италијанску свиту, за виолину и клавир Игора Стравинског као и дела Брамса и Крајслера.

Концерт се реализује у оквиру Конкурса за концертне наступе у 2014 - 2015. години у Концертно – изложбеном простору ФУ који је расписао Факултет уметности у Нишу. Право учешћа на конкурсу имали су сви музички уметници који су завршили студије на неком од уметничких факултета у земљи и иностранству. Програм је селектовао Савет КИП.

 

Мина Менделсон, виолина

Дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Ферн Рашковић а магистрирала и докторирала такође на ФМУ у истој класи једногласном одлуке комисије и са просеком оцена 10 на докторским уметничким студијама виолине. Добитник је великог броја награда на републичким, савезним и међународним такмичењима, од чега се издваја Специјална награда на Републичком такмичењу у Београду 1998. као и Прва награда на Савезном такмичењу у Котору исте године. Одржала је велики број реситала у репрезентативним салама. Наступала као солиста са БГО Душан Сковран, Камерним ансамблом Мокрањац, Гудачима Светог Ђорђа, са Јеврејским камерним оркестром и са Нишким симфонијском оркестром. Као члан гудачког квартета Свети Ђорђе учествовала на мајсторском курсу у Лондону, у класи проф. Давида Такена. Као стипендиста Владе Краљевине Норвешке усавршавала се на Универзитету у Кристијансанду код prof. Sabinne Grollmus и проф. prof. Stephan Baratdua као и на мајсторским курсевима Сретена Крстића у Котору и Матеје Маринковића у Сету (Француска). Од 2002. ангажована је као заменик концерт-мајстора у БГО Душан Сковран. Као члан оркестра и као солиста наступала је на фестивалима широм Европе а снимала је и за Радио и ТВ Београд. Паралелно са солистичком и камерном концертном активношћу бави се и педагогијом - запослена је на Факултету уметности у Нишу и тренутно је ванредни професор на Катедри за гудачке инструменте.
 

Сенка Симоновић, клавир

Дипломирала на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Светлане Богино. Усавршавала се две године у Паризу код еминентог професора и пијанисте Еугена Инђића. Добитник је бројих републичких и међународних награда, како соло тако и у дисциплини клавирки дуо, од којих се издваја 1. награда на пијанистичком конкурсу ЕПТА посвећеном делима Скрјабина и Бартока (Београд, 2005. ). Усавршавала се на мајсторским курсевима еминентних пијаниста и педагога В. Крајњева, М. Воскресенског, Д. Башкирова, Д. Алексејева, С. Почекина, Ф. Готлиба, К. Богина и В. Огаркова. Као учесник Националне концертне сезоне 2008/2009. одржала је низ концерата широм Србије. Осим бројних концерата у престижним дворанама у земљи наступала је и у Црној Гори, Италији и Француској. Тренутно је запослена као уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета уметности у Нишу.


#   Факултет уметности   клавир   виолина   Мина Менделсон   Сенка Симоновић   Свети Ђорђе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима