Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mina Mendelson i Senka Simonović

rssBookmark and Share

25.03.2015.

U sredu 25. marta, na Fakultetu umetnosti u Nišu imaćemo priliku da čujemo Minu Mendelson i Senku Simonović.

Mina Mendelson i Senka Simonović

Nastup Mine Mendelson - violina i Senke Simonović - klavir, održaće se u sredu, 25. marta 2015. godine, u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a sa početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Na nastupu će izvesti, premijerno u Srbiji, Italijansku svitu, za violinu i klavir Igora Stravinskog kao i dela Bramsa i Krajslera.

Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2014 - 2015. godini u Koncertno – izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu. Pravo učešća na konkursu imali su svi muzički umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.

 

Mina Mendelson, violina

Diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Fern Rašković a magistrirala i doktorirala takođe na FMU u istoj klasi jednoglasnom odluke komisije i sa prosekom ocena 10 na doktorskim umetničkim studijama violine. Dobitnik je velikog broja nagrada na republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima, od čega se izdvaja Specijalna nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu 1998. kao i Prva nagrada na Saveznom takmičenju u Kotoru iste godine. Održala je veliki broj resitala u reprezentativnim salama. Nastupala kao solista sa BGO Dušan Skovran, Kamernim ansamblom Mokranjac, Gudačima Svetog Đorđa, sa Jevrejskim kamernim orkestrom i sa Niškim simfonijskom orkestrom. Kao član gudačkog kvarteta Sveti Đorđe učestvovala na majstorskom kursu u Londonu, u klasi prof. Davida Takena. Kao stipendista Vlade Kraljevine Norveške usavršavala se na Univerzitetu u Kristijansandu kod prof. Sabinne Grollmus i prof. prof. Stephan Baratdua kao i na majstorskim kursevima Sretena Krstića u Kotoru i Mateje Marinkovića u Setu (Francuska). Od 2002. angažovana je kao zamenik koncert-majstora u BGO Dušan Skovran. Kao član orkestra i kao solista nastupala je na festivalima širom Evrope a snimala je i za Radio i TV Beograd. Paralelno sa solističkom i kamernom koncertnom aktivnošću bavi se i pedagogijom - zaposlena je na Fakultetu umetnosti u Nišu i trenutno je vanredni profesor na Katedri za gudačke instrumente.
 

Senka Simonović, klavir

Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Svetlane Bogino. Usavršavala se dve godine u Parizu kod eminentog profesora i pijaniste Eugena Inđića. Dobitnik je brojih republičkih i međunarodnih nagrada, kako solo tako i u disciplini klavirki duo, od kojih se izdvaja 1. nagrada na pijanističkom konkursu EPTA posvećenom delima Skrjabina i Bartoka (Beograd, 2005. ). Usavršavala se na majstorskim kursevima eminentnih pijanista i pedagoga V. Krajnjeva, M. Voskresenskog, D. Baškirova, D. Aleksejeva, S. Počekina, F. Gotliba, K. Bogina i V. Ogarkova. Kao učesnik Nacionalne koncertne sezone 2008/2009. održala je niz koncerata širom Srbije. Osim brojnih koncerata u prestižnim dvoranama u zemlji nastupala je i u Crnoj Gori, Italiji i Francuskoj. Trenutno je zaposlena kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente Fakulteta umetnosti u Nišu.


#   Fakultet umetnosti   klavir   violina   Mina Mendelson   Senka Simonović   Sveti Đorđe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima