Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На 16. Међународном студентском фестивалу фолклора у Нишу наступају ансамбли из осам земаља

rssBookmark and Share

Ниш 10.07.2023. Јужна Србија Инфо

16. Међународни студентски фестивал фолклора, у организацији Студентског културног центра Ниш и Академског фолклорног ансамбла "Оро" СКЦ одржаће се од 16. до 20. јула на Летњој позорници у Тврђави.

Фото: СКЦ Ниш
Фото: СКЦ Ниш

СКЦ Ниш је оснивач и организатор Међународног студентског фестивала фолклора, који се oд 2008. године сваког јула одржава не само у Нишу већ и у више градова југоисточне Србије. Ово је један од највећих фестивала у региону и једини CIOFF фестивал у Србији (CIOFF- Међународна организација фолклорних фестивала и народне уметности под покровитељством UNESCO).

Фестивал почиње 16. јула, а ове године наступиће ансамбли из 8 земаља широм света, Грчка, Колумбија, Немачка, Пољска, Чешка, Чиле, Турска и Србија.

 Концерти у Нишу одржаће се на Летњој позорници:

- 16. јула у 20.30 фестивал отварамо заједничким концертом свих учесника

- 17. јула у 21 сат наступа ансамбл "Венац"

- 20. јула у 20.30 затварамо фестивал заједничким наступом свих учесника

Сви концерти су бесплатни и улаз је слободан.

"На отварању и затварању са нама ће бити и наши пријатељи из Nurdor Niš. Сви који желе моћи ће да донирају новац за унапређење квалитета лечења деце оболеле од рака", поручују организатори.


#   Ниш   фолклор   Студентски културни центар   Академско фолклорни ансамбл ОРО   Међународни студентски фестивал фолклора
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима