Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na 16. Međunarodnom studentskom festivalu folklora u Nišu nastupaju ansambli iz osam zemalja

rssBookmark and Share

Niš 10.07.2023. Južna Srbija Info

16. Međunarodni studentski festival folklora, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Akademskog folklornog ansambla "Oro" SKC održaće se od 16. do 20. jula na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Foto: SKC Niš
Foto: SKC Niš

SKC Niš je osnivač i organizator Međunarodnog studentskog festivala folklora, koji se od 2008. godine svakog jula održava ne samo u Nišu već i u više gradova jugoistočne Srbije. Ovo je jedan od najvećih festivala u regionu i jedini CIOFF festival u Srbiji (CIOFF- Međunarodna organizacija folklornih festivala i narodne umetnosti pod pokroviteljstvom UNESCO).

Festival počinje 16. jula, a ove godine nastupiće ansambli iz 8 zemalja širom sveta, Grčka, Kolumbija, Nemačka, Poljska, Češka, Čile, Turska i Srbija.

 Koncerti u Nišu održaće se na Letnjoj pozornici:

- 16. jula u 20.30 festival otvaramo zajedničkim koncertom svih učesnika

- 17. jula u 21 sat nastupa ansambl "Venac"

- 20. jula u 20.30 zatvaramo festival zajedničkim nastupom svih učesnika

Svi koncerti su besplatni i ulaz je slobodan.

"Na otvaranju i zatvaranju sa nama će biti i naši prijatelji iz Nurdor Niš. Svi koji žele moći će da doniraju novac za unapređenje kvaliteta lečenja dece obolele od raka", poručuju organizatori.


#   Niš   folklor   Studentski kulturni centar   Akademsko folklorni ansambl ORO   Međunarodni studentski festival folklora
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima