Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Октобарска изложба Ликовних уметника Ниша "ЛУНА"

rssBookmark and Share

Ниш 24.10.2022. Јужна Србија Инфо

Октобарска изложба Ликовних уметника Ниша ЛУНА, биће отворена у уторак 25.октобара у 18 сати у Галерији. Нишког културног центра.

Октобарска изложба Ликовних уметника Ниша "ЛУНА"

Ликовно удружење Нишких уметника ЛУНА обухвата велики број чланова различитих вокација.На изложби учествује 38 уметника са преко 60 радова. Радови су рађени у различитим техникама од цртежа,акварела ,акрила до аутора који су се на овој изложби представили скулптуром .

Комисија у саставу Никола Миловановић дипл.сликар из Нишког културтног центра и Владан Ранђеловић дипл.сликар- Мр. вајарства са Факултета Уметности из Ниша на овогодишњој Октобарској селектираној изложби одабрала је седам аутора која ће се представити на Републичкој смотри ликовног стваралаштва .

Аутори који су се издвојили овом приликом својим радом постигли су аутентичност у свом ликовном изразу, створили су  лични израз и већ годинама се успешно представљају Нишкој публици .Заједничка нит је љубав која ове људе води путем личног трагања и транспоновања природе.
Вечита тежња човека да ствара и остави траг иза себе ,да лични печат животу и околини довели су да пред собом имамо овакве радове.Удружење које успешно егзистира оволики број година ,даје озбиљност и наду за генерације које долазе.

 


#   Ниш   Нишки културни центар   сликарство   Галерија НКЦ   ЛУНА
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима