Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворена 31. међународна Књижевна колонија у Сићеву

rssBookmark and Share

Ниш 14.09.2022. Јужна Србија Инфо

У Сићеву је отворена 31. међународна Књижевна колонија која се одржава под покровитељством Града Ниша и Министарства културе и информисања чији је организатор Нишки културни центар.

Отворена 31. међународна Књижевна колонија у Сићеву

Отварању Књижевне колоније присуствовала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски, градска већница за културу Адриана Анастасов, председник општине Нишка Бања Душан Живковић и председник Скупштине општине Нишка Бања Томислав Костић који је и члан Савета Књижевне колоније.

Овогодишњи лауреат награде „Рамонда сербика“ је писац и академик Горан Петровић. Награда, коју је добитнику уручио писац и председник жирија Дејан Стојиљковић, додељује се за вишегодишње стваралаштво које је оставило посебан печат у историји савремене књижевности.

„Академик Горан Петровић спада у ред наших најбољих савремених писаца, његов опус представља један од најзначајнијих доприноса савременој домаћој прози. Писац модерног сензибилитета, изванредног стила и живог језика, награђиван, читан и превођен на више од четрдесет светских језика“, наведено је у образложењу жирија.

Књижевна колонија основана је 1991. године, а њени оснивачи су др Михајло Игњатовић, некадашњи нишки писац и Друштво књижевника и књижевних преводилаца Ниша.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Сићево   Нишки културни центар   Дејан Стојиљковић   књижевна колонија
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима