Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvorena 31. međunarodna Književna kolonija u Sićevu

rssBookmark and Share

Niš 14.09.2022. Južna Srbija Info

U Sićevu je otvorena 31. međunarodna Književna kolonija koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Niša i Ministarstva kulture i informisanja čiji je organizator Niški kulturni centar.

Otvorena 31. međunarodna Književna kolonija u Sićevu

Otvaranju Književne kolonije prisustvovala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov, predsednik opštine Niška Banja Dušan Živković i predsednik Skupštine opštine Niška Banja Tomislav Kostić koji je i član Saveta Književne kolonije.

Ovogodišnji laureat nagrade „Ramonda serbika“ je pisac i akademik Goran Petrović. Nagrada, koju je dobitniku uručio pisac i predsednik žirija Dejan Stojiljković, dodeljuje se za višegodišnje stvaralaštvo koje je ostavilo poseban pečat u istoriji savremene književnosti.

„Akademik Goran Petrović spada u red naših najboljih savremenih pisaca, njegov opus predstavlja jedan od najznačajnijih doprinosa savremenoj domaćoj prozi. Pisac modernog senzibiliteta, izvanrednog stila i živog jezika, nagrađivan, čitan i prevođen na više od četrdeset svetskih jezika“, navedeno je u obrazloženju žirija.

Književna kolonija osnovana je 1991. godine, a njeni osnivači su dr Mihajlo Ignjatović, nekadašnji niški pisac i Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Sićevo   Niški kulturni centar   Dejan Stojiljković   književna kolonija
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima