Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба у Нишу: „Борба за српску државност и слободу српског народа“

rssBookmark and Share

Ниш 03.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У Официрском дому у Нишу, у уторак је отворена изложба под називом „Борба за српску државност и слободу српског народа“, која је посвећена обележавању 220 година од Првог српског устанка.

Фото: Град Ниш скриншот
Фото: Град Ниш скриншот

Отварању изложбе присуствовали су потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председник Скупштине Ниша доц. др Бобан Џунић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, епископ нишки Арсеније са свештенством, представници Министарства одбране и Војске Србије, представници борачких удружења и бројни гости.

Изложба, коју су организовали Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство одбране уз саорганизацију Града Ниша, представља важан догађај у прослави историјског значаја Првог српског устанка. Аутори изложених дела су вајар Зоран Ивановић и сликар Небојша Ђурановић.

Потпредседник Владе Милош Вучевић нагласио је значај изложбе као прилике за све грађане да се упознају са значајним делом наше историје и уче наше наследство. Министар Никола Селаковић истакао је значај оваквих догађаја за младе, као и за њихово охрабривање да допринесу општем добру и напредку отаџбине.

Изложба ће бити отворена за све посетиоце до 15. априла, пружајући могућност за дубље разумевање и вредновање значајних историјских догађаја.


#   Ниш   изложба   Драгана Сотировски   Никола Селаковић   официрски дом   Милосав Симовић   Други српски устанак   Милош Вучевић
#GradonacelnicaN @selakovicnikola @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима