Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ове недеље 4 концерта ФУ

rssBookmark and Share

16.12.2013. Факултет уметности

Концертна сезона Факултета уметносту у Нишу 2013. наставља се квалитетним програмом и великим бројем концерата у децембру. Ове недеље одржаће се четири концерта.

Ове недеље 4 концерта ФУ

У понедељак, 16. децембра, одржаће се Концерт хора и вокалних група. Поред мешовитог хора ФУ "Maestrini" учествују и вокалне групе - "Rossini", "Vilannella", "Two and half man" као и етно вокална група ФУ.

Диригују мр Ивана Мировић, доцент Факултета уметности у Нишу и Милена Миловановић, сарадник у настави. Солисти су Брана Бајовић, Стефан Симоновић и Марко Милисављевић, клавирска сарадња: Ингрид Јанковић и Наталија Расић, флаута Мирко Матовић.

 

У уторак 17. децембра, наступиће студенти кларинета у класи спец. Милоша Мијатовића, доцента Факултета уметности у Нишу. Клавирска сарадња: мр Милица Мицић, виши уметнички сарадник Факултета уметности.

 

У среду, 18. децембра, одржаће се "Вече романси, серенада и посвета - Звуци песме у смирај дана" на коме наступа дуо Dolcezza у саставу - Анита Ферлеж - Ераковић, сопран и Слободанка Пајић, клавир.

Дуо  Dolcezza  настао је 2007. год. као резултат сарадње проф. Аните Ферлез Ераковић и проф. Слободанке Пајић. 2008. год. одржао је концерте у Димитровграду, Неготину, Књажевцу, Крушевцу, Алексинцу и Нишу и тиме дао снажан креативни импулс сценама класичне музике у овим срединама.

 

У петак, 20. децембра, на "Вечери камерне музике" наступиће одабрани студенти са катедре за камерну музику. Велики број камерних састава представиће композиције великана класичне музике из периода барока па све до савремене музике.

Детаљнији програм концерта можете погледати на - хттп://www.артф.ни.ац.рс/концертнасезона/индеx.пхп/веце-камерне-музике/

 

Концерти ће се одржати у Концертно - изложбеном простору ФУ (Књажевачка 2а) са почетком од 20 часова.

Улаз на концерт је слободан уз бесплатну улазницу. - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/ulaznice/

 


#   студенти   Милица Мицић   Анита Ферлеж - Ераковић   Слободанка Пајић   Ивана Мировић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима