Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пијаниста Владимир Аћимовић: Поносан сам што сам свирао у Кремљу

rssBookmark and Share

Москва 09.06.2015. В.Т. Блиц, Јужна Србија Инфо

Тринаестогодишњи пијаниста Владимир Аћимовић из Ниша недавно је представљао Србију на фестивалу “Мелодика поколења” у Москви.

Пијаниста Владимир Аћимовић: Поносан сам што сам свирао у Кремљу

Фото: Промо

Талентовани млади музичар свирао је на фестивалу за младе музичке таленте из Русије, Кине, Белорусије, Вијетнама, Азербејџана и Јерменије.
 
- Било је то за мене невероватно искуство, препуно емоција и поноса. Велика је то част, зато сам пресрећан што сам представљао своју земљу. Концерт је одржан у сали Светог Ђорђа у председничкој палати у Кремљу. Пратио нас је Председнички оркестар Русије. Прелеп је осећај био да свирам у таквој велелепној сали. Нажалост, нисмо имали прилике да свирамо председнику Русије Владимиру Путину. На концерту је био његов изасланик - препричава свој доживљај тог наступа млади пијаниста.
 Фото: Промо

Детаљ са доделе награде

Аћимовић додаје да није имао трему, јер је никад није ни имао.
 
- Ни то што сам први свирао није ме уплашило. Свирао сам Моцартов концерт, и трудио се да моје свирање буде што боље - поносно прича он.

Министарство културе и информисања није слуцајно предложило је да млади Нишлија представља Србију у Кремљу .
 
Иако има тек 13 година, Владимир је клавир почео да свира са седам година.
 
Као десетогодишњак је већ имао концерте у Коларчевој задужбини и Нишком симфоњском оркестру. До сада је већ освајао награде, па је 2012. године оцењен највећим бројем бодова на међународном такмичењу “Охридски бисери”.
 
Победник је на конкурсу “Нови пијанисти” у Софији.
 
Недавно је добио прву награду добио и на такмичењу “Цраиова пиано” у Румунији. Због тог признања моћи ће да има концерте у Немачкој и Аустрији.
 
Свирање на клавиру учио је код естонијској професора Арбо Валдме, а сад се усавршава код бугарских пијаниста Милене Куртеве и Илије Чернајева.


#   концерт   Москва   Министарство културе и информисања   Владимир Аћимовић   пијаниста
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима