Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pijanista Vladimir Aćimović: Ponosan sam što sam svirao u Kremlju

rssBookmark and Share

Niš 09.06.2015. V.T. Blic, Južna Srbija Info

Trinaestogodišnji pijanista Vladimir Aćimović iz Niša nedavno je predstavljao Srbiju na festivalu “Melodika pokolenja” u Moskvi.

Pijanista Vladimir Aćimović: Ponosan sam što sam svirao u Kremlju

Foto: Promo

Talentovani mladi muzičar svirao je na festivalu za mlade muzičke talente iz Rusije, Kine, Belorusije, Vijetnama, Azerbejdžana i Jermenije.
 
- Bilo je to za mene neverovatno iskustvo, prepuno emocija i ponosa. Velika je to čast, zato sam presrećan što sam predstavljao svoju zemlju. Koncert je održan u sali Svetog Đorđa u predsedničkoj palati u Kremlju. Pratio nas je Predsednički orkestar Rusije. Prelep je osećaj bio da sviram u takvoj velelepnoj sali. Nažalost, nismo imali prilike da sviramo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Na koncertu je bio njegov izaslanik - prepričava svoj doživljaj tog nastupa mladi pijanista.
 Foto: Promo

Detalj sa dodele nagrade

Aćimović dodaje da nije imao tremu, jer je nikad nije ni imao.
 
- Ni to što sam prvi svirao nije me uplašilo. Svirao sam Mocartov koncert, i trudio se da moje sviranje bude što bolje - ponosno priča on.

Ministarstvo kulture i informisanja nije slucajno predložilo je da mladi Nišlija predstavlja Srbiju u Kremlju .
 
Iako ima tek 13 godina, Vladimir je klavir počeo da svira sa sedam godina.
 
Kao desetogodišnjak je već imao koncerte u Kolarčevoj zadužbini i Niškom simfonjskom orkestru. Do sada je već osvajao nagrade, pa je 2012. godine ocenjen najvećim brojem bodova na međunarodnom takmičenju “Ohridski biseri”.
 
Pobednik je na konkursu “Novi pijanisti” u Sofiji.
 
Nedavno je dobio prvu nagradu dobio i na takmičenju “Craiova piano” u Rumuniji. Zbog tog priznanja moći će da ima koncerte u Nemačkoj i Austriji.
 
Sviranje na klaviru učio je kod estonijskoj profesora Arbo Valdme, a sad se usavršava kod bugarskih pijanista Milene Kurteve i Ilije Černajeva.

Komentara: 0


#   Niš   koncert   Moskva   Ministarstvo kulture i informisanja   Vladimir Aćimović   pijanista
@


 


[ Dodaj komentar ]