Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почели "Дани Врања"

rssBookmark and Share

Врање 28.08.2017. Јужна Србија Инфо

Представом ,,Стојанке Бела Врањанке" у извођењу чланова Омладинске сцене Позоришта ,,Бора Станковић", јуче је у Дому војске, отворена традиционална манифестација "Дани Врања", којој је у име града присуствовао градоначелник др Слободан Миленковић са сарадницима

Почели "Дани Врања"

Други дан манифестације био је у знаку дечје радионице сликања "Бакин ћилим", затим салона књига и етно сајма, као и међународне смотре фолклора. Планирано је да у 18 сати, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, организује пријем за учеснике смотре у великој сали Скупштине града. У Музеј кући Боре Станковића са почетком у 20.30 сати, биће одржана промоција књиге "Бункер свинг" аутора Мирјане Ђурђевић и Бранка Младјеновића, о којој ће говорити књижевни критичар Владимир Арсенић. Од 21 сат почиње традиционални Меморијал "Бакија Бакић".

У уторак, 29. августа, биће одржана презентација врањске традиционалне кухиње и пића, као и музички програм под називом "Врањски мерак - Песме на месечини" уз учешће Бранимира Стошића Кацета, Иване Тасић, Чеде Марковића, Дејана Пешића и бенда Инфузија. Од 21 сат концерт ће одржати Жељко Шашић.

У среду на програму су дефиле олд тајмера, опера "Чаробна фрула" театра Мадленијанум и изложба старих музичких традиционалних инструмената под називом "Свирка моја - образ мој", када ће наступити и група "Вед". Тог дана концерт ће имати и група "Неверне бебе".

Последњег дана манифестације, у четвртак 31. августа, следе дефиле припаднике Чете коњаника Полицијске бригаде Београда и показна вежба, а концерте ће одржати Хор Музичке школе "Стеван Мокрањац" из Врања и Ален Исламовић на централној бини испред Галерије Народног музеја.


#   Врање   Неверне Бебе   Слободан Миленковић   Дани Врања   показна вежба   Бакија Бакић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима