Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počeli "Dani Vranja"

rssBookmark and Share

Vranje 28.08.2017. Južna Srbija Info

Predstavom ,,Stojanke Bela Vranjanke" u izvođenju članova Omladinske scene Pozorišta ,,Bora Stanković", juče je u Domu vojske, otvorena tradicionalna manifestacija "Dani Vranja", kojoj je u ime grada prisustvovao gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima

Počeli "Dani Vranja"

Drugi dan manifestacije bio je u znaku dečje radionice slikanja "Bakin ćilim", zatim salona knjiga i etno sajma, kao i međunarodne smotre folklora. Planirano je da u 18 sati, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, organizuje prijem za učesnike smotre u velikoj sali Skupštine grada. U Muzej kući Bore Stankovića sa početkom u 20.30 sati, biće održana promocija knjige "Bunker sving" autora Mirjane Đurđević i Branka Mladjenovića, o kojoj će govoriti književni kritičar Vladimir Arsenić. Od 21 sat počinje tradicionalni Memorijal "Bakija Bakić".

U utorak, 29. avgusta, biće održana prezentacija vranjske tradicionalne kuhinje i pića, kao i muzički program pod nazivom "Vranjski merak - Pesme na mesečini" uz učešće Branimira Stošića Kaceta, Ivane Tasić, Čede Markovića, Dejana Pešića i benda Infuzija. Od 21 sat koncert će održati Željko Šašić.

U sredu na programu su defile old tajmera, opera "Čarobna frula" teatra Madlenijanum i izložba starih muzičkih tradicionalnih instrumenata pod nazivom "Svirka moja - obraz moj", kada će nastupiti i grupa "Ved". Tog dana koncert će imati i grupa "Neverne bebe".

Poslednjeg dana manifestacije, u četvrtak 31. avgusta, slede defile pripadnike Čete konjanika Policijske brigade Beograda i pokazna vežba, a koncerte će održati Hor Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Vranja i Alen Islamović na centralnoj bini ispred Galerije Narodnog muzeja.


#   Vranje   Neverne Bebe   Slobodan Milenković   Dani Vranja   pokazna vežba   Bakija Bakić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima