Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сликама у камену улепшава купалиште на Вучјанки

rssBookmark and Share

Лесковац 02.08.2016. Град Лесковац

Сликар Братислав Анђелковић, познат као Бата из Вучја, годинама ствара на камену, на мањим или већим каменим плочама али и стенама на југу Србије. Многе стене у вучјанском крају оплеменио је портретрима светаца и историјских личности, а тренутно ради и на улепшању простора на купалишту на Вучјанки.

Сликама у камену улепшава купалиште на Вучјанки

Стене на популарном излетишту оплемењене су ликом Николе Скобаљића, који је подигао град изнад Вучја, као и портретом Светог Саве, првог српског архиепископа. Братислав Анђелковић каже да је желео да да свој допринос прелепо уређеном купалишту на Вучјанки.

-  С обзиром на то да сам ја срастао са овим крајем, да сам се социјализовао са овим стенама овде, сасвим спонтано је дошло до ове идеје у разговору са Бојаном Тојагом да нешто урадим овде и да оставим траг. С обзиром да је овде прелеп део а да се изнад хидроелкетране налази стена на којој сам сликао, ја сам овде урадио профил Војводе Николе Скобаљића и Светог Саву с обзиром на то да деца овде највише бораве, а у непосредној близини је и црква. Драго ми је да је Град Лесковац осетио жилу куцавицу која се односи на туризам и мислим да је град урадио нешто најбоље што је могао да уради за место Вучје и да одавде почињу многе ствари - казао је Бата Анђелковић.

Анђелковић је у свом богатом стваралаштву много портрета насликао на камену, не само у Вучју већ и у околини Куршумлиије у Луковској бањи и Мачковцу. Активно слика пуних 35 година, а осим камена ствара и на другим природним материјалима, нарочито дрвету.


#   Лесковац   Братислав Анђелковић   купалиште   Вучјанка река  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима