Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slikama u kamenu ulepšava kupalište na Vučjanki

rssBookmark and Share

Leskovac 02.08.2016. Grad Leskovac

Slikar Bratislav Anđelković, poznat kao Bata iz Vučja, godinama stvara na kamenu, na manjim ili većim kamenim pločama ali i stenama na jugu Srbije. Mnoge stene u vučjanskom kraju oplemenio je portretrima svetaca i istorijskih ličnosti, a trenutno radi i na ulepšanju prostora na kupalištu na Vučjanki.

Slikama u kamenu ulepšava kupalište na Vučjanki

Stene na popularnom izletištu oplemenjene su likom Nikole Skobaljića, koji je podigao grad iznad Vučja, kao i portretom Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa. Bratislav Anđelković kaže da je želeo da da svoj doprinos prelepo uređenom kupalištu na Vučjanki.

-  S obzirom na to da sam ja srastao sa ovim krajem, da sam se socijalizovao sa ovim stenama ovde, sasvim spontano je došlo do ove ideje u razgovoru sa Bojanom Tojagom da nešto uradim ovde i da ostavim trag. S obzirom da je ovde prelep deo a da se iznad hidroelketrane nalazi stena na kojoj sam slikao, ja sam ovde uradio profil Vojvode Nikole Skobaljića i Svetog Savu s obzirom na to da deca ovde najviše borave, a u neposrednoj blizini je i crkva. Drago mi je da je Grad Leskovac osetio žilu kucavicu koja se odnosi na turizam i mislim da je grad uradio nešto najbolje što je mogao da uradi za mesto Vučje i da odavde počinju mnoge stvari - kazao je Bata Anđelković.

Anđelković je u svom bogatom stvaralaštvu mnogo portreta naslikao na kamenu, ne samo u Vučju već i u okolini Kuršumliije u Lukovskoj banji i Mačkovcu. Aktivno slika punih 35 godina, a osim kamena stvara i na drugim prirodnim materijalima, naročito drvetu.


#   Leskovac   Bratislav Anđelković   kupalište   Vučjanka reka  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima