Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра почињу "Хорске свечаности" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 04.07.2018. Јужна Србија Инфо

Прве вечери ће Летњом позорницом у Тврђави доминирати Симфонијски оркестар и Хор Радио-телевизије Србије с маестром Бојаном Суђићем на челу, а посетиоци ће моћи да уживају у славној Орфовој сценској кантати Кармина Бурана.

Сутра почињу "Хорске свечаности" у Нишу

"Интернационалне хорске свечаности" у Нишу имају најдужу, најбогатију и најкомплекснију традицију, од свих јавних, музичких манифестација.

Овај фестивал је настао у част аматерског хорског појања и одувек је славио индивидуалне певачке искре из којих се, благодарећи рацију недоступним силницама и недокучивој појачкој алхемији, распирују и распламсавају неукротиве хорске ватре.

На поузданим традиционалним темељима је, у то нас уверава пажљиво селектована репрезентација гостујућих хорова, заснована и овогодишња нишка хорска смотра. Хорови из Русије, Грчке, Бугарске, Мађарске, Македоније, Републике Српске и Србије наговештавају веома озбиљан и уистину атрактиван такмичарски програм, за који су, по обичају, резервисани средишњи дани фестивала.

"Последњег дана, када се додељују признања и полагано своде утисци о квалитету хорских наступа, представиће се Хор диригената Српске хорске асоцијације пригодним ревијалним програмом у којем ће учествовати и гостујући хорови и хорови града домаћина. А у међувремену посебан програмски специјалитет – наступ немачког ансамбла „Калиомене“ и њихов спектакуларан концертни перформанс Виридисима, вешто аранжиран преплет грегоријанске и савремене музике праћен опчињујућим светлосним ефектима. Ту је, напокон, и једна интригантна фестивалска иновација каква је „оупен сингинг“, у свету све популарнији интерактивни концепт који, базирајући се на здруженом певачком наступу, успоставља нове нивое комуникације између хорова на сцени и посетилаца у публици", нагласио је Срђан Савић директор НКЦ-а.

Комплет карата кошта 500 динара и могу се купити од 9 до 15 сати у НКЦ-у.

Појединачне улазнице коштаће 200 динара, које ће бити у продаји бити тек након прве вечери фестиваласке вечери.

Програм фестивала: na sajtu 

Коментара: 0


#   Ниш   музика   Срђан Савић   хор   Нишки културни центар   Интернационалне хорске свечаности
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима