Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Сва лица Бранислава Нушића - Бранислав Нушић као дипломата“

rssBookmark and Share

Ниш 04.12.2019. Јужна Србија Инфо

Препуна сала Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању била је премала да прими све ученике и професоре који су дошли да чују предавање и виде изложбу на тему „Сва лица Бранислава Нушића-Бранислав Нушић као дипломата“.

„Сва лица Бранислава Нушића - Бранислав Нушић као дипломата“

На скупу су говорили праунук Бранислава Нушића, Небојша Нушић, Драгана Јуришић, потпредседница и Милена Шећеровић, члан председништва Друштва. Они су се између осталог осврнули на важне датуме Нушићевог дипломатског рада, али и богату животну биографију. Скуп је био намењен ученицима, средњошколцима и студентима, као и свима који прате лик и дело Бранислава Нушића кроз историју. Градска општина  Медијана је догађај организовала у сарадњи са Друштвом за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године из Београда, као и основних и средњим школама са своје територије.

-Ово је један у низу догађаја које највећа нишка општина организује у сарадњи са наведеним друштвом, а у циљу очувања традиције и историјских вредности државе Србије.  Заједно смо организовали Историјски час, обележили годишњицу пробоја Солунског фронта и 100-годишњицу великог рата, и ослобођење Ниша у Првом светском рату. Заједно смо организовали пријем за ученике генерације основних и средњих школа, рекао је председник Грасдске општине Медијана Небојша Коцић, нагласивши да је општина Медијана  посвећена свим структурама друштва, посебно новим генерацијама и њиховом образовању, па су оваква предавања и дружења и прилика за стицање нових сазнања.

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   Бранислав Нушић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима