Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За најрадоснији празник, Божићни концерт НЦПД "Бранко"

rssBookmark and Share

Ниш 20.12.2019. Јужна Србија Инфо

Са благословом Његовог преосвештенства Епископа нишког Г.Г. Арсенија, традиционални "Божићни концерт" НЦПД "Бранко", одржаће се у уторак 8. јануара 2020. у Светосавском дому, са почетком у 19. сати.

За најрадоснији празник, Божићни концерт НЦПД "Бранко"

Нишка публика имаће прилику да поред српских, чује композиције, познатих светских аутора, духовне и световне музике.

Организација Управа Саборног храма у Нишу, улаз бесплатан.

Нишка црквена певачка дружина „Бранкоˮ званично је основана 1. септембра 1887. године, мада се у литератури и појединим архивским изворима као датуми оснивања помињу Божић и Ђурђевдан који је проглашен за славу Друштва. Било је то непуну деценију после ослобођења Ниша од Турака, 1878. године, у време убрзаног просветног и културног развоја и преображаја града.

Дечји хор „Бранкоˮ је основан 1995. године као подмладак истоимене Црквене певачке дружине „Бранкоˮ при Саборном храму у Нишу, с благословом тадашњег епископа нишког а потоњег патријарха српског г. Иринеја.

Црквено-играчки ансамбл „Бранкоˮ је основан 2004. године на иницијативу чланова управе НЦПД „Бранкоˮ, као нови вид организовања деце која су тих година прилазила цркви, тражећи своје место у њој.

Поред саслужења-појања у нишком Саборном храму, "Дружина", добитник многих домаћих и светских признања, израсла је у духовног и културног "амбасадора" Ниша и Србије на Балкану, Европи, широм света и поносно стоји раме уз раме професионалним хоровима у окружењу, као препознатљив бренд југа Србије.


#   Ниш   концерт   Божић   Саборна црква   Нишка епархија   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Светосавски дом   Владика Арсеније   Божићни концерт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима