Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za najradosniji praznik, Božićni koncert NCPD "Branko"

rssBookmark and Share

Niš 20.12.2019. Južna Srbija Info

Sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva Episkopa niškog G.G. Arsenija, tradicionalni "Božićni koncert" NCPD "Branko", održaće se u utorak 8. januara 2020. u Svetosavskom domu, sa početkom u 19. sati.

Za najradosniji praznik, Božićni koncert NCPD "Branko"

Niška publika imaće priliku da pored srpskih, čuje kompozicije, poznatih svetskih autora, duhovne i svetovne muzike.

Organizacija Uprava Sabornog hrama u Nišu, ulaz besplatan.

Niška crkvena pevačka družina „Brankoˮ zvanično je osnovana 1. septembra 1887. godine, mada se u literaturi i pojedinim arhivskim izvorima kao datumi osnivanja pominju Božić i Đurđevdan koji je proglašen za slavu Društva. Bilo je to nepunu deceniju posle oslobođenja Niša od Turaka, 1878. godine, u vreme ubrzanog prosvetnog i kulturnog razvoja i preobražaja grada.

Dečji hor „Brankoˮ je osnovan 1995. godine kao podmladak istoimene Crkvene pevačke družine „Brankoˮ pri Sabornom hramu u Nišu, s blagoslovom tadašnjeg episkopa niškog a potonjeg patrijarha srpskog g. Irineja.

Crkveno-igrački ansambl „Brankoˮ je osnovan 2004. godine na inicijativu članova uprave NCPD „Brankoˮ, kao novi vid organizovanja dece koja su tih godina prilazila crkvi, tražeći svoje mesto u njoj.

Pored sasluženja-pojanja u niškom Sabornom hramu, "Družina", dobitnik mnogih domaćih i svetskih priznanja, izrasla je u duhovnog i kulturnog "ambasadora" Niša i Srbije na Balkanu, Evropi, širom sveta i ponosno stoji rame uz rame profesionalnim horovima u okruženju, kao prepoznatljiv brend juga Srbije.

Komentara: 0


#   Niš   koncert   Božić   Saborna crkva   Niška eparhija   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Svetosavski dom   Vladika Arsenije   Božićni koncert
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima