Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручењем награда лауреатима завршени Борини позоришни дани

rssBookmark and Share

Врање 30.10.2023. Јужна Србија Инфо

Уручењем награда лауреатима и представом „Шта ће бити са свима нама", Народног позоришта „Тоша Јовановић" из Зрењанина крајем прошле недеље завршени су 43. Борини позоришни дани. Награда „Борисав Станковић” за наjбољу представу у целини припала jе представи „Наш разред",

Фото: Град Врање
Фото: Град Врање

Народног позоришта у Београду. Реч је о остварењу које је по тексту Тадеуша Слобођанека режирала Татјана Мандић Ригонат. Награда „Борисав Станковић" за најбољу мушку улогу припала је Николи Ристановском, за улогу др Томаса Стокмана у представи „Непријатељ народа", Македонског народног театра у Скопљу. За најбољу женску улогу награда „Борисав Станковић" додељена је Бојани Милановић, за лик Тине у представи „Kод вечите славине", у режији Соње Петровић и извођењу Српског народног позоришта и Центра за развој визуелне културе Нови Сад.

Поменуте награде лауреатима уручио jе градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Награда „Борисав Станковић" за најбољу драматизацију отишла је у руке  Kокана Младеновића, за адаптацију Аристофановог текста у представи „Птице", у којој потписује и режију и биће му накнадно уручена.

Одлуке о додели награда донео је жири 43. Бориних позоришних дана у саставу Kатарина Kоцевска, глумица из Скопља, Душан Петровић, редитељ и професор ФДУ у Београду и Давор Шпишић, драмски писац и сценариста из Загреба.

Међу шест представа, коjе су изведене у такмичарској селекцији фестивала награду публике „Радослав Радивоjевић”, за наjбољу представу освоjио jе, такође, позоришни комад „Наш разред” Народног позоришта у Београду са просечном оценом 4,94. Награду jе уметничкој директорки драме Народног позоришта, Молини Удовички Фотез, уручио директор врањског театра Ненад Jовић.


#   Врање   представа   Слободан Миленковић   Борини позоришни дани   Позориште Бора Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима