Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вече Курта Вајла

rssBookmark and Share

13.05.2015.

Концерт под називом "Вече Курта Вајла" на коме ће наступити Тијана Ђуричић, сопран и Ирина Наумовска, клавир, одржаће се у среду, 13. маја 2015. године, у Концертно-изложбеном простор ФУ (Књажевачка 2а) са почетком у 20 сати.

Вече Курта Вајла

Улаз је слободан.

Тематски програм посвећен делу Курта Вајла за глас и клавир кроз серију композиција и адаптиран говорни текст у извођењу Ирине Наумовске, клавир и Тијана Ђуричић, сопран, има за цилј представлјање познатих, али и неизвођених дела овог аутора.

Курт Вајл је у првој половини 20. века направио презначење које до данас осваја публику широм света убедлјивошћу, реалистичношћу, моћи поистовећивања и активизмом друшвено актуелних тема. Овим концертом извођачи желе да још једном оживе близак дух лјудске природе у различитим животним искушењима и могуће искрене реакције које лако могу да инспиришу слушаоце/гледаоце на дублју контемплацију кроз уживање и наизглед лакоћу.

Концерт се реализује у оквиру Конкурса за концертне наступе у 2014 - 2015. години у Концертно – изложбеном простору ФУ који је расписао Факултет уметности у Нишу. Право учешћа на конкурсу имали су сви музички уметници који су завршили студије на неком од уметничких факултета у земљи и иностранству. Програм је селектовао Савет КИП.

 


#   Факултет уметности   концерт   сопран   клавир   Ирина Наумовска   Тијана Ђуричић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима