Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veče Kurta Vajla

rssBookmark and Share

13.05.2015.

Koncert pod nazivom "Veče Kurta Vajla" na kome će nastupiti Tijana Đuričić, sopran i Irina Naumovska, klavir, održaće se u sredu, 13. maja 2015. godine, u Koncertno-izložbenom prostor FU (Knjaževačka 2a) sa početkom u 20 sati.

Veče Kurta Vajla

Ulaz je slobodan.

Tematski program posvećen delu Kurta Vajla za glas i klavir kroz seriju kompozicija i adaptiran govorni tekst u izvođenju Irine Naumovske, klavir i Tijana Đuričić, sopran, ima za cilj predstavljanje poznatih, ali i neizvođenih dela ovog autora.

Kurt Vajl je u prvoj polovini 20. veka napravio preznačenje koje do danas osvaja publiku širom sveta ubedljivošću, realističnošću, moći poistovećivanja i aktivizmom drušveno aktuelnih tema. Ovim koncertom izvođači žele da još jednom ožive blizak duh ljudske prirode u različitim životnim iskušenjima i moguće iskrene reakcije koje lako mogu da inspirišu slušaoce/gledaoce na dublju kontemplaciju kroz uživanje i naizgled lakoću.

Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2014 - 2015. godini u Koncertno – izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu. Pravo učešća na konkursu imali su svi muzički umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.

 


#   Fakultet umetnosti   koncert   sopran   klavir   Irina Naumovska   Tijana Đuričić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima