Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veče ruskih kompozitora

rssBookmark and Share

17.06.2014. Fakultet umetnosti

U sredu 18. juna 2014. održaće se koncert "Veče ruskih kompozitora" na kome će nastupiti Duo Dolcezza u sastavu Anita Ferlež - Eraković, sopran i Slobodanka Pajić, klavir a kao gost nastupiće tenor Saša Arsenkov.

Veče ruskih kompozitora

 Na programu su solo pesme ruskih kompozitora Spira, Alabieva, Glinke, Korsakova, Čajkovskog i Rahmanjinova.

Duo Dolcezza nastao je 2007. god. kao rezultat saradnje prof. Anite Ferlež-Eraković i prof. Slobodanke Pajić. Srećno odabran naziv dua govori o skladu i harmoniji dveju umetnica koje misle, dišu i muziciraju kao jedno, bojeći i dočaravajući notni tekst ličnim emocijama, zasnovanim na ljupkosti, umilnosti i senzualnosti. Nizom koncerata duo Dolcezza već se predstavio publici širom Srbije ali i na Međunarodnom festival u Murskoj Soboti u Sloveniji. Originalan muzički izraz, iskren doživljaj i interpretativnu sugestivnost dua Dolcezza sa  neskrivenim simpatijama pozdravila je i publika, koja je pozitivno ocenila njihove dosadašnje nastupe.

Saša Arsenkov je rođen u Nišu. Diplomirao je i magistrirao solo pevanje u Sarajevu, u klasi prof. Radmile Bakočević. Tokom studija osvaja veći broj nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Potom aktivno posećuje i uspešno završava master predavanja kod prof. Olivere Miljaković u Beču. Sarađuje sa Narodnim pozorištem u Sarajevu, čiji postaje član i dobija uloge u operama: “Bal pod maskama” Đ.Verdija, “Hasanaginica” A. Horozića, “Vesela udovica” F. Lehara. U Nišu po povratku sa studija, sarađuje sa crkvenim horom “Branko”, sa kojim se kao solista predstavio publici Italije, Amerike, Kanade, Grčke i Rusije. Kao solista Saša Arsenkov sarađuje sa dirigentima: Suzanom Kostić, Ivanom Mirović, Dejanom Savićem, Milenom Injac, i izvodi brojna vokalno-instrumentalna dela, kao što su: “Vokalna sinfonija” Dimitrija Bužarovskog, “Svadba” Igora Stravinskog, “9. Betovenova simfonija” i opereta “Slepi miš” Johana Štrausa, sa ulogom Alfreda. Od 2014. docent je na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Detaljan program možete pogledati na sajtu Koncertne sezone FU - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/vece-ruskih-kompozitora/

 

Humanitarni koncert će se održati u Koncertno - izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a. Ulaz za sve koncerte do kraja juna je slobodan i nisu potrebne promotivne ulaznice.

---

Koncertna sezona FU 2014. je proglašena humanitarnom aktivnošću kroz prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga koji će biti uplaćeni na namenski račun Vlade Republike Srbije. Akcija prikupljanja novčanih sredstava će trajati do kraja 2014. ali i tokom 2015. godine. Profesori i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu kroz nastupe na humanitarnim koncertima daju svoj skromni doprinos velikim humanim naporima cele zajednice kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć neophodna.


#   Fakultet umetnosti   koncert   studenti   Saša Arsenkov   Anita Ferlež - Eraković   sopran   Slobodanka Pajić   klavir   tenor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima