Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велико интересовање Прокупчана за француски филм

rssBookmark and Share

Прокупље 11.03.2017. М.М. Јужна Србија Инфо

У Народном музеју Топлице, синоћ отворен Француски филмски караван у оквиру кога ће љубитељи филма моћи да уживају у француским комедијама.

Велико интересовање Прокупчана за француски филм

Организатор Француског филмског каравана је Филм клуб Прокупље у сарадњи са француским институтом и Удружењем „Шарл Траније.“

Петодневни француски караван у Прокупљу је отворен  пројекцијом филма „Газеле“. Са овим филмским фестивалом у наш град стигла је и директорка француског института у Нишу Марион Вио.

Она је у току дана у прокупачким школама одржала радионице, на којима је са децом разговарала о историји и култури.

-Настојаћу и убудуће да радим на томе да наша сарадња буде јача и чвршћа. Заиста ми је драго што овде  пуно људи и деце воли француски језик и културу. Овај филмски фестивал је први пут у Прокупљу, али сигурно не и последњи, истакла је Марион.
 


Прокупачка публика је са великом пажњом и интересовањем пратила филм „Газеле“, а међу публиком је највише било ученика и наставника француског језика из прокупачких школа.

Остали филмови овог каравана, биће приказани такође у музеју и то 13. 14. и 15. марта у 19 часова.

Сви они који воле француски филм, сада могу да уживају у најновијим филмским остварењима из ове земље и у нашем граду, захваљујући  Филм клубу Прокупље, Удружењу српско-француског пријатељства „Генерал Шарл Траније“ у Прокупљу, али и Француском институту у Нишу и Народном музеју Топлице. 


#   Прокупље   филм   Народни музеј Топлица   Француски институт Ниш   француски језик   Удружење Генерал Шарл Траније   Филм клуб Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима