Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliko interesovanje Prokupčana za francuski film

rssBookmark and Share

Prokuplje 11.03.2017. M.M. Južna Srbija Info

U Narodnom muzeju Toplice, sinoć otvoren Francuski filmski karavan u okviru koga će ljubitelji filma moći da uživaju u francuskim komedijama.

Veliko interesovanje Prokupčana za francuski film

Organizator Francuskog filmskog karavana je Film klub Prokuplje u saradnji sa francuskim institutom i Udruženjem „Šarl Tranije.“

Petodnevni francuski karavan u Prokuplju je otvoren  projekcijom filma „Gazele“. Sa ovim filmskim festivalom u naš grad stigla je i direktorka francuskog instituta u Nišu Marion Vio.

Ona je u toku dana u prokupačkim školama održala radionice, na kojima je sa decom razgovarala o istoriji i kulturi.

-Nastojaću i ubuduće da radim na tome da naša saradnja bude jača i čvršća. Zaista mi je drago što ovde  puno ljudi i dece voli francuski jezik i kulturu. Ovaj filmski festival je prvi put u Prokuplju, ali sigurno ne i poslednji, istakla je Marion.
 


Prokupačka publika je sa velikom pažnjom i interesovanjem pratila film „Gazele“, a među publikom je najviše bilo učenika i nastavnika francuskog jezika iz prokupačkih škola.

Ostali filmovi ovog karavana, biće prikazani takođe u muzeju i to 13. 14. i 15. marta u 19 časova.

Svi oni koji vole francuski film, sada mogu da uživaju u najnovijim filmskim ostvarenjima iz ove zemlje i u našem gradu, zahvaljujući  Film klubu Prokuplje, Udruženju srpsko-francuskog prijateljstva „General Šarl Tranije“ u Prokuplju, ali i Francuskom institutu u Nišu i Narodnom muzeju Toplice. 


#   Prokuplje   film   Narodni muzej Toplica   Francuski institut Niš   francuski jezik   Udruženje General Šarl Tranije   Film klub Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima