Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupačka publika uživala na Festivalu kratkog filma

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.05.2017. Južna Srbija Info

Po završetku još jednog Prokupačkog festivala kratkog filma, ove godine šestog, usledila je dodela nagrada autorima najboljih filmova. Bez obzira na to što je žiri morao proglasiti najbolje, u jednom se ipak svi slažu, prokupačka publika je imala priliku da vidi najbolja filmska ostvarenja.

Prokupačka publika uživala na Festivalu kratkog filma

Četiri dana ovogodišnjeg festivala Prokupčanima su donela 82 filma iz 35 zemalja. Žiri, koga su činili glumica Eva Ras, kompozitor Zoran Simjanović i reditelj Ratko Orozović, jednoglasno je doneo odluku da se u kategoriji dokumentarnog filma nagrada dodeli Amaru Spahiću za film „Čovjek čelične volje“. U istoj kategoriji specijalno priznanje dodeljeno je Mohamedu Almuganiju iz Palestine za film „Shujayya“.

U kategoriji eksperimentalnog filma za najbolji je proglašen film “Imago“, dok je specijalno priznanje dodeljeno Maksu Makadu za film „Switch“. Najbolji igrani film je „Juliet“, dok je „Mothers Embrace“ u ovoj kategoriji dobio specijalno priznanje.

Za najbolji animirani film proglašen je film „0+AB“(Reza Hadini, Iran), a u istoj kategoriji specijalno priznanje otišlo je u Tursku „Mr.Selfish“(Cansu Karaman).

Direktor ovog festivala Žikica Jovanović je naglasio da je žiriju bilo najteže da donese odluku o tome koji je najbolji domaći film. Ovog puta to je bio film Krunoslava Jovića „Fliposkop“, a Zoranu Tairoviću dodeljeno je specijalno priznanje za film „Papirnati život“.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Prokuplje, Prokupački festival kratkog filma organizovali su Film klub Prokuplje, Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“, galerija „Fil-art“ i Narodni muzej Toplice.


#   Prokuplje   Dom kulture   Narodni muzej Toplica   Žikica Jovanović   Festival filma   Zoran Simjanović   Film klub Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima