Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због недостатка средстава "Нишвил" укида волонтерски програм

rssBookmark and Share

Ниш 15.10.2019. Јужна Србија Инфо

- Више од 350 младих неће имати могућност волонтирања на следећем Нишвиллу 2020, јер Фестивал не успева да реализује финансијски план због незаинтересованости спонзора, донатора и Министарства спорта и омладине, кажу организатори.

Фото: Нишвил
Фото: Нишвил

Објаву са званичног сајта фестивала, преносимо у целости

Волонтерски програм у потпуности је оправдао очекивања организатора претходних година у реализацији омладинског активизма и едукације младих, јачања колективног духа и лидерства, као и усмеравања младих ка правим вредностима уметности и културе.

На жалост, показало се да пројекат волонтеризма није економски одржив, а није ни наишао на разумевање Министарства омладине и спорта, које последњих година на актуелним конкурсима ниједном није подржало пројекат волонетра Нишвила, и није дало чак ни прелазну оцену једном од најуспешнијих волонтерских тимова у Србији.

Нишвил је претходних 10 година уложио 30 милиона динара у развој овог пројекта кроз дванаестодневни смештај, исхрану, облачење, опремање и едукацију 3.500 чланова волонтерског тима.

Волонтери су значајно помогли организацији рада фестивала, али због константних проблема реализације буџета фестивала, анализе су показале да се тај део послова  у организацији  може спровести са троструко мање финансијских средстава  ангажовањем  хонорарних сарадника  и сарадњом са факултетима уметости.

Нишвил се захваљује свим волонтерима који су претходних година улепшали слику фестивала и обезбедиће наредних година по 100 улазница за волонтере са најдужим волонтерским стажом на фестивалу. Такође, Нишвил ће покушати да смањењем и других трошкова, па и укидањем дела бесплатних програма, заштити бар ниво и квалитет главног фестивалског програма, не би ли некако успео да опстане у топ 10 европских џез фестивала, где га је сврстао лондонски „Гардијан“.

Коментара: 0


#   Ниш   волонтери   Нишвил   џез   Министарство спорта и омладине
@nisville @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима