Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од данас, 4. маја, отварају се угоститељски објекти уз поштовање мера безбедности и здравља

rssBookmark and Share

Ниш 04.05.2020. Јужна Србија Инфо

Почев од 4.5.2020. године, нишки угоститељи могу да пружају све своје услуге, како у затвореном, тако и у баштенском простору на отвореном, уз примену превентивних мера које се тичу безбедности и здравља запослених и корисника услуга прописаних овом Одлуком Владе Србије, саопштено је из Нишавског управног округа.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Мере:

– ограничење броја лица у затвореном простору;

– одржавање прописаног растојања, односно међусобног растојања између

два лица од најмање два метра (2м);

– у случају растојања мањег од два метра између два лица неопходна је примена стаклене или пластичне баријере уз обавезну дезинфекцију просторија и подова, машина и уређаја за рад после сваке пружене услуге кориснику;

– запослени и корисници дужни су да носе заштитне маске и рукавице.

Као и до сада, угоститељи могу да наставе са продајом хране и пића испоруком на кућну адресу или продајом преко шалтера (без уласка корисника у објекте).

Правна лица и предузетници који обављају угоститељску делатност која укључује припрему и продају прехрамбених производа су у обавези да примене све превентивне мере, како за запослене тако и за кориснике услуга, а посебно оне које се односе на спречавање ширења болести КОВИД-19, и да донесу посебан план примене заштитних мера који се доноси сагласно закону и прописима из области безбедности и здравља на раду.

Примена мера из ове одлуке траје док траје ванредно стање проглашено у Републици Србији, односно док траје опасност од ширења болести КОВИД 19.

Коментара: 0


#   Ниш   ванредно стање   угоститељски објекат   Нишавски управни округ   Коронавирус   полицијски час
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима