Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od danas, 4. maja, otvaraju se ugostiteljski objekti uz poštovanje mera bezbednosti i zdravlja

rssBookmark and Share

Niš 04.05.2020. Južna Srbija Info

Počev od 4.5.2020. godine, niški ugostitelji mogu da pružaju sve svoje usluge, kako u zatvorenom, tako i u baštenskom prostoru na otvorenom, uz primenu preventivnih mera koje se tiču bezbednosti i zdravlja zaposlenih i korisnika usluga propisanih ovom Odlukom Vlade Srbije, saopšteno je iz Nišavskog upravnog okruga.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Mere:

– ograničenje broja lica u zatvorenom prostoru;

– održavanje propisanog rastojanja, odnosno međusobnog rastojanja između

dva lica od najmanje dva metra (2m);

– u slučaju rastojanja manjeg od dva metra između dva lica neophodna je primena staklene ili plastične barijere uz obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, mašina i uređaja za rad posle svake pružene usluge korisniku;

– zaposleni i korisnici dužni su da nose zaštitne maske i rukavice.

Kao i do sada, ugostitelji mogu da nastave sa prodajom hrane i pića isporukom na kućnu adresu ili prodajom preko šaltera (bez ulaska korisnika u objekte).

Pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku delatnost koja uključuje pripremu i prodaju prehrambenih proizvoda su u obavezi da primene sve preventivne mere, kako za zaposlene tako i za korisnike usluga, a posebno one koje se odnose na sprečavanje širenja bolesti KOVID-19, i da donesu poseban plan primene zaštitnih mera koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Primena mera iz ove odluke traje dok traje vanredno stanje proglašeno u Republici Srbiji, odnosno dok traje opasnost od širenja bolesti KOVID 19.

Komentara: 0


#   Niš   vanredno stanje   ugostiteljski objekat   Nišavski upravni okrug   Koronavirus   policijski čas
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima