Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аутомобил за Центар за социјални рад у Бујановцу

rssBookmark and Share

Пирот 02.03.2017. Јужна Србија Инфо

Организација СОС Дечија села Србија, донираће данас за потребе рада Центра за социјални рада у Бујановцу аутомобил.

Аутомобил за Центар за социјални рад у Бујановцу

Аутомобил је дониран у склопу пројекта ургентне помоћи „Солидарност“ који је покренут у августу 2015. године, са циљем пружања материјалне помоћ и психосоцијалне подршке деци и породицама, избеглицама са Блиског Истока, на њиховом путу кроз Србију. СОС Дечија села Србија обезбедила су Сигурна места за децу, Кутак за мајку и дете,

Породични кутак, ИЦТ кутак, Кутак за младе, подршку мобилног едукативног тима “Супер аутобуса” и тима за заштиту деце, кроз креативни, забавни и неформално едукативни рад са децом и младима, кроз организовање окупационих садржаја за одрасле, дистрибуцију материјалне и нематеријалне помоћи, дистрибуцију оброка, као и подршку надлежним државним институцијама и локалним заједницама, кроз јачање њихових капацитета за одговор на избегличку кризу.

Ова донација управо има за циљ да олакша рад Центра за социјални рад у Бујановцу у пружању неопходне помоћи избеглицама, али и у раду са породицама из опште популације.

Кроз свој рад на пројекту „Солидарност“, организација СОС Дечија села је присутна на локацијама Адашевци, Принциповац, Београд, Крњача, Бујановац и Прешево, а кроз рад нашег мобилног тима, покривамо и локације, Босилеград, Димитровград, Пирот и Дивљана. Кроз наведене активности од почетка реализације пројекта, уложено је 1.500.000 евра.

 

 

 

Коментара: 0


#   Пирот   Бујановац   аутомобили   донација   Центар за социјални рад   Фондација СОС Дечја села
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима