Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од Ниша, Пирота и Уба, вода и грађевински материјал за угрожене у Белој Паланци

rssBookmark and Share

Ниш 10.02.2021. Јужна Србија Инфо

Помоћ за угрожено становништво у поплавама у белопаланачкој општини, коју су обезбедили градови Ниш, Пирот и Уб, уручена је председнику те општине Горану Миљковићу.

Од Ниша, Пирота и Уба, вода и грађевински материјал за угрожене у Белој Паланци

Помоћ Белој Паланци уручили су градоначелница Ниша Драгана Сотировски, градоначелник Пирота Владан Васић и председник општине Уб Дарко Глишић.

Ниш и Пирот донирали су пијаћу воду, а Уб грађевински материјал за санацију 20 кућа у ромском насељу Мурица.

Драгана Сотировски, осим испоручене пијаће воде, најавила је да ће Ниш наредних дана помоћи у пакетима хране и средставима за хигијену, као и да је помоћ Белој Паланци пример успешне сарадње локалних самоуправа.

У јеку поплавног таласа око 50 становника Беле Паланке из угроженог подручја било је смештено у Дечјем одмаралишту “Дивљана” чији је оснивач Град Ниш.

Дарко Глишић напоменуо је да је ово друга посета из Уба братској општини Бела Паланка и да грађевински радови на санацији могу да почну уколико то временски услови буду дозволили.

Владан Васић је истакао да је у ванредним ситуацијама хуманост и солидарност важна и да Ниш, Уб и Пирот то на примеру белопаланачке општине показују.


#   Ниш   Пирот   Драгана Сотировски   Бела Паланка   Владан Васић   донација   вода за пиће   грађевински материјал   Дарко Глишић   Уб
#GradonacelnicaN @kzpvladanvasic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима