Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od Niša, Pirota i Uba, voda i građevinski materijal za ugrožene u Beloj Palanci

rssBookmark and Share

Niš 10.02.2021. Južna Srbija Info

Pomoć za ugroženo stanovništvo u poplavama u belopalanačkoj opštini, koju su obezbedili gradovi Niš, Pirot i Ub, uručena je predsedniku te opštine Goranu Miljkoviću.

Od Niša, Pirota i Uba, voda i građevinski materijal za ugrožene u Beloj Palanci

Pomoć Beloj Palanci uručili su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i predsednik opštine Ub Darko Glišić.

Niš i Pirot donirali su pijaću vodu, a Ub građevinski materijal za sanaciju 20 kuća u romskom naselju Murica.

Dragana Sotirovski, osim isporučene pijaće vode, najavila je da će Niš narednih dana pomoći u paketima hrane i sredstavima za higijenu, kao i da je pomoć Beloj Palanci primer uspešne saradnje lokalnih samouprava.

U jeku poplavnog talasa oko 50 stanovnika Bele Palanke iz ugroženog područja bilo je smešteno u Dečjem odmaralištu “Divljana” čiji je osnivač Grad Niš.

Darko Glišić napomenuo je da je ovo druga poseta iz Uba bratskoj opštini Bela Palanka i da građevinski radovi na sanaciji mogu da počnu ukoliko to vremenski uslovi budu dozvolili.

Vladan Vasić je istakao da je u vanrednim situacijama humanost i solidarnost važna i da Niš, Ub i Pirot to na primeru belopalanačke opštine pokazuju.

Komentara: 0


#   Niš   Pirot   Dragana Sotirovski   Bela Palanka   Vladan Vasić   donacija   voda za piće   građevinski materijal   Darko Glišić   Ub
@GradonacelnicaN @kzpvladanvasic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima