Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odmaralište „Divljana“ nakon rekonstrukcije vraća se deci

rssBookmark and Share

Niš 03.08.2023. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je sa saradnicima Dečije odmaralište „Divljana“ jer je namera Grada da se objekti u kojima su donedavno boravila izbegla lica, obnove i ovo odmaralište ponovo vrati deci i školama za organizovanje škole u prirod.

Odmaralište „Divljana“ nakon rekonstrukcije vraća se deci

Apliciraćemo sa jednom od bugarskih opština kroz prekograničnu saradnju i za dobijanje sredstava do 500 hiljada evra, ali će i sam Grad odvojiti nešto od svojih sredstava iz gradskog budžeta, kako bi odmaralištu vratili nekadašnju ulogu. Kada se svi dogovorimo i kada imamo isti cilj, a to je da ovo odmaralište vratimo deci, uspećemo u tome, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dodala je da će Grad, pošto Divljana bude renovirana i osposobljena za dolazak mališana, pomoći subvencijama roditelje i škole da se nastava u prirodi održava u ovom prostoru a što bi porodice učenika  manje koštalo.

Opremićemo i sportske terene koji se nalaze u neposrednoj blizini odmarališta „Divljana“ koje je okruženo predivnom prirodom, tu je manastir kao i Divljansko jezero, istakla je gradonačelnica Sotirovski naglasivši da će na taj način turistički da oživi ceo ovaj kraj.

Goran Ćirić, v. d. direktora Dečijeg odmarališta „Divljana“ veruje da obnovom objekata deca mogu da se vrate u odmaralište koje je u jednom periodu odlukom Vlade Srbije bio prostor za smeštaj izbeglica.

Da bi se to ostvarilo potrebna su izvesna ulaganja jer su objekti stari više od 50 godina. Odmaralište je i sada u funkciji ali za neke savremenije turističke standarde i standarde rekreativne nastave ne ispunjava uslove, istako je Ćirić.

Skupštinskom odlukom Grada Niša Dečije odmaralište „Divljana“ objedinjeno je sa Dečijim centrom Čair u jednu ustanovu. Spajanjem ovih ustanova one postaju operativnije. Dečiji centar ima svoje aktivnosti koje može da realizuje u „Divljani“, a „Divljana“ ima kapacitete da to isprati.

 

 

 

 

 


#   Niš   deca   Dragana Sotirovski   Divljana   Bela Palanka
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima