Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одмаралиште „Дивљана“ након реконструкције враћа се деци

rssBookmark and Share

Ниш 03.08.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је са сарадницима Дечије одмаралиште „Дивљана“ јер је намера Града да се објекти у којима су донедавно боравила избегла лица, обнове и ово одмаралиште поново врати деци и школама за организовање школе у природ.

Одмаралиште „Дивљана“ након реконструкције враћа се деци

Аплицираћемо са једном од бугарских општина кроз прекограничну сарадњу и за добијање средстава до 500 хиљада евра, али ће и сам Град одвојити нешто од својих средстава из градског буџета, како би одмаралишту вратили некадашњу улогу. Када се сви договоримо и када имамо исти циљ, а то је да ово одмаралиште вратимо деци, успећемо у томе, казала је градоначелница Драгана Сотировски.

Додала је да ће Град, пошто Дивљана буде реновирана и оспособљена за долазак малишана, помоћи субвенцијама родитеље и школе да се настава у природи одржава у овом простору а што би породице ученика  мање коштало.

Опремићемо и спортске терене који се налазе у непосредној близини одмаралишта „Дивљана“ које је окружено предивном природом, ту је манастир као и Дивљанско језеро, истакла је градоначелница Сотировски нагласивши да ће на тај начин туристички да оживи цео овај крај.

Горан Ћирић, в. д. директора Дечијег одмаралишта „Дивљана“ верује да обновом објеката деца могу да се врате у одмаралиште које је у једном периоду одлуком Владе Србије био простор за смештај избеглица.

Да би се то остварило потребна су извесна улагања јер су објекти стари више од 50 година. Одмаралиште је и сада у функцији али за неке савременије туристичке стандарде и стандарде рекреативне наставе не испуњава услове, истако је Ћирић.

Скупштинском одлуком Града Ниша Дечије одмаралиште „Дивљана“ обједињено је са Дечијим центром Чаир у једну установу. Спајањем ових установа оне постају оперативније. Дечији центар има своје активности које може да реализује у „Дивљани“, а „Дивљана“ има капацитете да то испрати.

 

 

 

 

 


#   Ниш   деца   Драгана Сотировски   Дивљана   Бела Паланка
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима