Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грађанима доступан увид у Јединствени бирачки списак преко еУправе

Bookmark and Share

02.11.2023. Јужна Србија Инфо

Mинистарство државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије подсетило је данас на то да је у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, у циљу додатног унапређења Јединственог бирачког списка, успоставило нову услугу на порталу еУправа – Захтев за упис/промену података у Јединственом бирачком списку.

Грађанима доступан увид у Јединствени бирачки списак преко еУправе

Услуга грађанима омогућава да посредством портала еУправа изврше увид у податке који се о њима воде у бирачком списку, поднесу захтев за њихов упис или промену, као и да им одговарајуће решење у облику електронског документа буде достављено у њихово еСандуче.

Да би грађани покренули ову услугу, потребно је да буду пунолетни држављани Републике Србије који су регистровани корисници портала еУправа и пријављени мобилном апликацијом ConsentID или квалификованим електронским сертификатом.

Након пријаве на портал еУправа, корисник може извршити увид у своје податке кликом на екран Јединствени бирачки списак и по потреби поднети захтев за измену података.

Услуга је бесплатна, а свака особа може искључиво за себе да поднесе захтев.

Омогућавање грађанима да електронским путем остваре увид у бирачки списак, као и да поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку, представља искорак у потпуној дигитализацији и стварању управе по мери свих грађана.

Министарство државне управе и локалне самоуправе овом приликом позива све грађане да користе најновију услугу на порталу еУправа, додаје се у саопштењу.


#   Министарство локалне самоуправе   бирачки спискови   избори 2023   локални избори 2023   Еуправа
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима