Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко може да ради после 14 сати, а ко не, шта важи за ски-центре и хотеле

Bookmark and Share

26.02.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Сви угоститељски објекти на територији Републике Србије сутра и прекосутра (за викенд) радиће од 6 до 14 часова, независно од тога да ли имају или немају башту.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

После 14 часова дозвољена је само достава, тако да након тог времена није могућа ни "шалтерска услуга" у кафићима и ресторанима.

Угоститељским објекатима у ски-центрима, и самосталним и онима у склопу хотела, служење хране и пића током викенда биће дозвољено само на отвореном – у баштама. "Шалтер услуга" за објекте на стазама је такође могућа само до 14 часова.

Објекти из области угоститељства храну и пиће могу да достављају 24 сата дневно.

Хотели у читавој земљи могу свим грађанима служити храну и пиће у својим ресторанима и кафе баровима такође до 14 часова.

Од 14 до 22 часа, ова услуга дозвољена је само и искључиво особама које имају уплаћен смештај у том хотелу или неком другом категоризованом смештају.

Особе које немају пријављен боравак у хотелу не могу бити услужене у хотелским кафићима и ресторанима у суботу и недељу после 14 часова.

Контрола поштовања ове мере биће спроведена у највећим ски-центрима у Србији.

Тржни центри, продавнице непрехрамбене делатности, кладионице, коцкарнице, дечје играонице, теретане, фитнес центри, балони за фудбал и друге спортове – за дане викенда радиће такође од шест до 14 часова.

Трговински објекти и фризери по старом

Спортски објекти који имају унапред заказана такмичења биће доступни искључиво за те намене и након 14 часова.

Објекти који задржавају своје радно време и на које се ова ограничења не односе су трговински објекти, апотеке, бензинске пумпе (у којима је после 14.00 дозвољено само точење горива), ординације, стоматолошке ординације, лабораторије, позоришта, ветеринарске амбуланте.

Kозметички и фризерски салони, салони за негу лепоте, и објекти из делатности пружања занатских услуга могу за дане викенда радити од 6 до 20 часова.


#   тржни центар   скијање   продавнице   трговина   спортски центар   угоститељски објекат   кризни штаб   Коронавирус
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима