Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko može da radi posle 14 sati, a ko ne, šta važi za ski-centre i hotele

Bookmark and Share

26.02.2021. RTS, Južna Srbija Info

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra (za vikend) radiće od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Posle 14 časova dozvoljena je samo dostava, tako da nakon tog vremena nije moguća ni "šalterska usluga" u kafićima i restoranima.

Ugostiteljskim objekatima u ski-centrima, i samostalnim i onima u sklopu hotela, služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. "Šalter usluga" za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14 časova.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva hranu i piće mogu da dostavljaju 24 sata dnevno.

Hoteli u čitavoj zemlji mogu svim građanima služiti hranu i piće u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 časova.

Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.

Osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova.

Kontrola poštovanja ove mere biće sprovedena u najvećim ski-centrima u Srbiji.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takođe od šest do 14 časova.

Trgovinski objekti i frizeri po starom

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose su trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe (u kojima je posle 14.00 dozvoljeno samo točenje goriva), ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske ambulante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova.

Komentara: 0


#   tržni centar   Skijanje   prodavnice   trgovina   sportski centar   ugostiteljski objekat   krizni štab   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima