Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Detaljne informacije o tome šta radi za vikend, a šta ne

Bookmark and Share

12.03.2021. RTS, Južna Srbija Info

Vlada Srbije, na predlog Kriznog štaba usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije, koje se odnose na predstojeći vikend. Od ponedeljka, učenici viših razreda osnovnih škola prelaze na onlajn nastavu, dok se za učenike srednjih škola ovaj vid nastave produžava i na narednu sedmicu. Vakcinacija će se odvijati bez prekida.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Kako se navodi u saopštenju Vlade, doneta je odluka da od petka, 12. marta od 21 čas do ponedeljka, 15. marta u 6 sati ujutru budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, sportski objekti.

Tokom vikenda biće dozvoljen rad apoteka, ordinacija, laboratorija, stomatoloških i veterinarskih ordinacija, trgovinskih objekata u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, kioska i trafika, kao i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

Rad će biti dozvoljen i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca i krojačkih radnji.

Dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja, ali isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom smeštaju.

Tokom vikenda će smeti da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.

Iz Vlade napominju da šalter prodaje hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nisu dozvoljeni.

"Nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija vršiće strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera tokom vikenda i Vlada Republike Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, ove mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid 19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.

Komentara: 0


#   tržni centar   apoteka   prodavnice   benzinska pumpa   ugostiteljski objekat   privremene mere   krizni štab   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima