Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Контрола оружја: Апел МУП-а власницима оружја да своје оружје држе закључано

rssBookmark and Share

04.05.2023. Јужна Србија Инфо

Министарство унутрашњих послова апелује на све власнике оружја да своје оружје држе савесно, закључано у сефовима, касама или ормарима, тако да буде недоступно неовлашћеним лицима, а посебно деци.

Контрола оружја: Апел МУП-а власницима оружја да своје оружје држе закључано

Такође, апелујемо да власници оружја провере да ли оружје држе ненапуњено, односно одвојено од муниције, као и да кључеве или шифре од каса, сефова и ормара у којима држе оружје учине недоступним другим лицима, посебно деци.

У наредном периоду припадници Министарства унутрашњих послова предузеће све мере како би се непосредном контролом на адреси пријављеног пребивалишта власника оружја утврдило да ли власници оружја држе оружје у складу са важећим прописима о оружју - раздвојено од муниције и закључано у адекватним ормарима, касама и сефовима.

Власницима оружја за које се контролом утврди да оружје чувају несавесно, тако да може доћи у посед неовлашћених лица и угрози безбедност људи, оружје ће се одузети и поднеће се захтев за покретање прекршајног поступка у складу са  Законом о оружју и муницији.

 


#   контрола   МУП РС   оружје   ПУ Ниш
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима