Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потребни полицајци у Нишу: МУП расписао конкурс за упис 600 полазника Центра за основну полицијску обуку

rssBookmark and Share

Ниш 06.06.2019. Јужна Србија Инфо

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 600 полазника Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) на који се заинтересовани могу пријавити закључно са 8. јулом 2019. године.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Конкурс је расписан за потребе полицијских управа: Ниш, Бор, Ваљево, Зајечар, Зрењанин, Јагодина, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Нови Сад, Нови Пазар, Панчево, Пожаревац, Смедерево, Сомбор, Сремска Митровица, Суботица, Ужице, Чачак и Шабац, као и Полицијске станице Трговиште.

Право учешћа на конкурсу имају држављани Републике Србије, који имају пријављено пребивалиште на територији Србије, најмање једну годину непрекидно пре дана подношења пријаве на конкурс и пријављено пребивалиште на територији организационе јединице за коју се расписује конкурс.

Кандидат мора имати завршену средњу школу, у четворогодишњем трајању, или завршене основне струковне, односно основне академске студије, Криминалистичко- полицијског универзитета (КПУ). Неопходно је да нема мање од 18, а више од 24 године старости до дана закључења конкурса, односно да нема више од 27 година старости уколико је реч о кандидатима који су свршени студенти КПУ.

Кандидат мора да поседује и важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом "Б" категорије, затим да не постоје безбедносне сметње у складу са Законом о полицији и да испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности за заснивање радног односа у МУП-у на радном месту у статусу овлашћених службених лица.

Пријава на конкурс са документацијом, подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата. Текст и ближе услове конкурса можете наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs .

Коментара: 0


#   Ниш   МУП РС   Сремска Митровица   студенти   Нови Пазар   полицајци   Нови Сад   ПУ Ниш   запослење
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима