Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени адвокати, полицајци, медицински техничар, радник тужилаштва

rssBookmark and Share

Ниш 27.11.2018. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Сектором унутрашње контроле, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су адвокате П.Р. (1982) и М.А. (1981) и С.Т.Р. (1981) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело давање мита.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Због истог кривичног дела, али и због постојања основа сумње да је извршио  и кривично дело трговина утицајем ухапшен је и медицински техничар Б.Н. (1970).

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело давање мита помагањем ухапшени су Б.С. (1990), сарадник адвокатске канцеларије П.Р., из Ниша, Д.И. (1952) из Зајечара, Д.К. (1963) из Ниша и И.И. (1983) из Алексинца.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело примање мита ухапшени су С.С. (1970), радник Основног јавног тужилаштва у Нишу, И.Ј. (1975) и М.Ј. (1983), медицински техничари у Клиничком центру Ниш, Г.В. (1973), полицијски службеник Полицијске станице Бољевац, и Г.С. (1965), полицијски службеник Полицијске управе у Нишу.

Сумња се да су, по претходном договору, П.Р. са сарадницом Б.С. и адвокатoм М.А., као и С.Т.Р. и са Б.Н. у циљу проналажења клијената – оштећених грађана у саобраћајним незгодама, организовали мрежу сарадника којима су претходно обећавали поклоне или друге користи како би извршили службену радњу коју не би смели да изврше.

Тако су, како се сумња, најпре од Г.В. и Г.С. из службене евиденције базе МУП-а Републике Србије добијали податке о саобраћајним незгодама и повређеним особама које имају статус оштећених лица.

Потом су од С.С., И.Ј. и М.Ј. из базе података државних органа и установа у којима су запослени, добијали одговарајућу службену документацију - медицинску документацију и записнике о увиђају саобраћајних незгода.

Д.К., Д.И. и И.И. су, како се сумња, непосредно на терену проналазили оштећене особе и са њима, у име адвоката, закључивали уговоре о заступању уз процентуално уговарање новчане накнаде.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   МУП РС   адвокат   Основно јавно тужилаштво   полицајци   ПУ Ниш   медицински техничар   кривично дело
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима