Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стефановић обишао у Клиничком центру Ниш полицајца који је рањен у пуцњави током викенда

rssBookmark and Share

Ниш 18.06.2018. Јужна Србија Инфо

Небојша Стефановић обишао је данас у Клиничком центру Ниш полицијског службеника Милоша Милошевића који је рањен у суботу увече приликом интервенције, када је прибраном и брзом реакцијом спречио мушкарца са аутоматском пушком да изврши далеко теже кривично дело.

Стефановић обишао у Клиничком центру Ниш полицајца који је рањен у пуцњави током викенда

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је данас у Клиничком центру Ниш полицијског службеника Милоша Милошевића који је рањен у суботу увече приликом интервенције, када је прибраном и брзом реакцијом спречио мушкарца са аутоматском пушком да изврши далеко теже кривично дело.

Министар Стефановић похвалио је изузетну храброст Милошевића који је, како је рекао, те вечери заштитио животе многих грађана и показао изузетну прибраност и одлучност.

„Полицајац Милош Милошевић реаговао је веома храбро, човек је голорук кренуо на цев оружја и показао изванредну прибраност и одлучност у том моменту и успео да заштити животе других људи. Хоћу да се захвалим читавој патроли која је те ноћи учествовала у извршењу задатка, која је веома брзо дошла на лице места и која је спречила извршиоца да испред препуног локала, у коме је било више од стотину људи, можда направи неко теже кривично дело. Добро је да нико није смртно страдао и да је храбром реакцијом припадника Министарства спречен тежак злочин“, истакао је министар.

Стефановић је рекао да је сада веома важно да судови и тужилаштво покажу одговорност.

„Човек који је на овако тежак начин ранио полицајца и покушао да убије друге људе који су те ноћи били у центру Ниша, мора да буде адекватно кажњен. Дакле, тражимо максималну казну коју закон предвиђа и за покушај убиства и за илегално ношење оружја“, нагласио је министар Стефановић.

Он је истакао да ће Министарство унутрашњих послова водити рачуна о рањеном колеги и његовој породици.

„Очекујемо његов потпуни опоравак и брз повратак у редове полиције, али је ово прилика да још једном укажемо на то колико је тежак посао полицајца, можда данас и најтежи у Србији и колико сваки излазак у патролу, сваки излазак на извршење дужности, може да буде опасан и ризичан по њих“, објаснио је Стефановић.

Министар се захвалио лекарима из Клиничког центра у Нишу који су, како је рекао, већ у првим тренуцима ефикасно и брзо реаговали, тако да су наше колеге и сви остали који су повређени, адекватно збринути.

„Искрена захвалност Клиничком центру који је максимално брзо реаговао и видим да људи овде имају најбољу могућу негу и пажњу“, истакао је Стефановић.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   МУП РС   Небојша Стефановић   пуцњава   полицајци   рањавање   пушка   угоститељски објекат   кривично дело   покушај убиства   Милош Милошевић
@nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима