Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stefanović obišao u Kliničkom centru Niš policajca koji je ranjen u pucnjavi tokom vikenda

rssBookmark and Share

Niš 18.06.2018. Južna Srbija Info

Nebojša Stefanović obišao je danas u Kliničkom centru Niš policijskog službenika Miloša Miloševića koji je ranjen u subotu uveče prilikom intervencije, kada je pribranom i brzom reakcijom sprečio muškarca sa automatskom puškom da izvrši daleko teže krivično delo.

Stefanović obišao u Kliničkom centru Niš policajca koji je ranjen u pucnjavi tokom vikenda

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Kliničkom centru Niš policijskog službenika Miloša Miloševića koji je ranjen u subotu uveče prilikom intervencije, kada je pribranom i brzom reakcijom sprečio muškarca sa automatskom puškom da izvrši daleko teže krivično delo.

Ministar Stefanović pohvalio je izuzetnu hrabrost Miloševića koji je, kako je rekao, te večeri zaštitio živote mnogih građana i pokazao izuzetnu pribranost i odlučnost.

„Policajac Miloš Milošević reagovao je veoma hrabro, čovek je goloruk krenuo na cev oružja i pokazao izvanrednu pribranost i odlučnost u tom momentu i uspeo da zaštiti živote drugih ljudi. Hoću da se zahvalim čitavoj patroli koja je te noći učestvovala u izvršenju zadatka, koja je veoma brzo došla na lice mesta i koja je sprečila izvršioca da ispred prepunog lokala, u kome je bilo više od stotinu ljudi, možda napravi neko teže krivično delo. Dobro je da niko nije smrtno stradao i da je hrabrom reakcijom pripadnika Ministarstva sprečen težak zločin“, istakao je ministar.

Stefanović je rekao da je sada veoma važno da sudovi i tužilaštvo pokažu odgovornost.

„Čovek koji je na ovako težak način ranio policajca i pokušao da ubije druge ljude koji su te noći bili u centru Niša, mora da bude adekvatno kažnjen. Dakle, tražimo maksimalnu kaznu koju zakon predviđa i za pokušaj ubistva i za ilegalno nošenje oružja“, naglasio je ministar Stefanović.

On je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova voditi računa o ranjenom kolegi i njegovoj porodici.

„Očekujemo njegov potpuni oporavak i brz povratak u redove policije, ali je ovo prilika da još jednom ukažemo na to koliko je težak posao policajca, možda danas i najteži u Srbiji i koliko svaki izlazak u patrolu, svaki izlazak na izvršenje dužnosti, može da bude opasan i rizičan po njih“, objasnio je Stefanović.

Ministar se zahvalio lekarima iz Kliničkog centra u Nišu koji su, kako je rekao, već u prvim trenucima efikasno i brzo reagovali, tako da su naše kolege i svi ostali koji su povređeni, adekvatno zbrinuti.

„Iskrena zahvalnost Kliničkom centru koji je maksimalno brzo reagovao i vidim da ljudi ovde imaju najbolju moguću negu i pažnju“, istakao je Stefanović.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   MUP RS   Nebojša Stefanović   pucnjava   policajci   ranjavanje   puška   ugostiteljski objekat   krivično delo   pokušaj ubistva   Miloš Milošević
@nesastefanovic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima