Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Јавни позиви за санацију стамбених зграда и уређење међублоковског зеленила

rssBookmark and Share

Ниш 12.10.2022. Јужна Србија Инфо

Град Ниш ће расписати два велика јавна позива за санацију кровова, фасада и улаза стамбених зграда, као и за уређење међублоковског зеленила, саопштено је на састанку градоначелнице Драгане Сотировски и њених сарадника са професионалним управницима стамбених заједница и управницима из реда станара.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Управници су информисани о предлозима правилника, критеријумима, потребној документацији, висини учешћа станара личним средствима и поступку са циљем да градско руководство чује њихове примедбе, предлоге и сугестије пре усвајања коначних одлука.

На састанку су сагледавани објекти који су под заштитом државе, као и они који још увек нису озакоњени. 

Важна нам је слога станара и договор код санације стамбених зграда где су најчешћи проблеми прокишњавање крова, оштећена фасада, подземне воде у подрумима, стара столарија, рекла је градоначелница Ниша.

 Желимо да сређивањем међублоковског простора створимо боље услове суграђанима у погледу зеленила, паркирања, простора за игру деце, спортских терена. У тим нашим акцијама наилазимо на нерешене имовинске односе са којима станари често нису упознати, напоменула је она.

 Ово је други састанак на коме се са управницима зграда разговара о питањима и проблемима из њиховог делокруга рада и на коме су се чуле корисне сугестије које ће бити уграђене у коначан текст одлука и јавних позива.

Професионална управница Виолета Ђорић, као и њене колеге, оцениле су да јавни позиви за санацију стамбених зграда и уређење међублоковског зеленила долазе у прави час и да је помоћ Града неопходна, јер срества која издвајају станари за инвестиционо одржавање још увек нису довољна да покрију трошкове великих радова који су нужни и на појединим објектима хитни. 


#   Ниш   санација   управник зграде   стамбене зграде
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима