Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Паркинг севис Ниш: Уместо карте-опомене на ветробранском стаклу аутомобила, издаје се електронска дневна паркинг карта - еДПК

rssBookmark and Share

Ниш 05.07.2022. Јужна Србија Инфо

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ – Ниш од 1. јула 2022. године увело нови систем електронске контроле и наплате паркирања SCAN CAR.

Паркинг севис Ниш: Уместо карте-опомене на ветробранском стаклу аутомобила, издаје се електронска дневна паркинг карта - еДПК

"У намери да систем паркирања у Нишу прати светске трендове у области мирујућег саобраћаја, као и технолошких могућности 21. века, нови систем ће умногоме помоћи у регулисању комуналног реда и самој комуникацији између нас и корисника", кажу из овог предузећа.

Новина која се посебно тиче корисника је та да ће за возила која немају плаћено паркирање или су прекорачили дозвољено време паркирања бити издата електронска дневна паркинг карта - еДПК. Ова карта се неће остављати на ветробранском стаклу аутомобила, већ ће она бити евидентирана у систему.

Корисници ће имати могућност да све информације о издатим еДПК добију у апликацији Паркинг сервиса, на порталу еПаркинг, као и на нашем сајту nisparking.rs

Као и до сада уколико власник возила не плати еДПК у року од осам дана добиће опомену на кућну адресу.

У разумевању да се свако увођење одређених новина у раду односи и на наше кориснике и да је потребан период прилагођавања и упознавања са функционисањем новог система, наредних седам дана контролори на терену остављаће на возилу обавештење о добијеној еДПК.

Имплементацијом новог система Предузеће наставља да спроводи своју мисију изградње модерног режима паркирања и унапређења мирујућег саобраћаја.


#   Ниш   паркирање   наплата   Паркинг сервис   електронске
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима