Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Parking sevis Niš: Umesto karte-opomene na vetrobranskom staklu automobila, izdaje se elektronska dnevna parking karta - eDPK

rssBookmark and Share

Niš 05.07.2022. Južna Srbija Info

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ – Niš od 1. jula 2022. godine uvelo novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja SCAN CAR.

Parking sevis Niš: Umesto karte-opomene na vetrobranskom staklu automobila, izdaje se elektronska dnevna parking karta - eDPK

"U nameri da sistem parkiranja u Nišu prati svetske trendove u oblasti mirujućeg saobraćaja, kao i tehnoloških mogućnosti 21. veka, novi sistem će umnogome pomoći u regulisanju komunalnog reda i samoj komunikaciji između nas i korisnika", kažu iz ovog preduzeća.

Novina koja se posebno tiče korisnika je ta da će za vozila koja nemaju plaćeno parkiranje ili su prekoračili dozvoljeno vreme parkiranja biti izdata elektronska dnevna parking karta - eDPK. Ova karta se neće ostavljati na vetrobranskom staklu automobila, već će ona biti evidentirana u sistemu.

Korisnici će imati mogućnost da sve informacije o izdatim eDPK dobiju u aplikaciji Parking servisa, na portalu eParking, kao i na našem sajtu nisparking.rs

Kao i do sada ukoliko vlasnik vozila ne plati eDPK u roku od osam dana dobiće opomenu na kućnu adresu.

U razumevanju da se svako uvođenje određenih novina u radu odnosi i na naše korisnike i da je potreban period prilagođavanja i upoznavanja sa funkcionisanjem novog sistema, narednih sedam dana kontrolori na terenu ostavljaće na vozilu obaveštenje o dobijenoj eDPK.

Implementacijom novog sistema Preduzeće nastavlja da sprovodi svoju misiju izgradnje modernog režima parkiranja i unapređenja mirujućeg saobraćaja.

Komentara: 0


#   Niš   parkiranje   naplata   Parking servis   elektronske
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima