Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Објављен број телефона помоћу којег се можете пријавити за помоћ од 100 евра

Bookmark and Share

15.05.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Од данас сви пунолетни грађани, који имају личну карту и пребивалиште у Србији, могу и телефоном да се пријаве за једнократну помоћ од 100 евра.

Објављен број телефона помоћу којег се можете пријавити за помоћ од 100 евра
Објављен број телефона помоћу којег се можете пријавити за помоћ од 100 евра

Број телефона контакт-центра је 0800/101-100.

У контакт-центру ћете имати прилику да чујете аутоматски наснимљен глас, коме ћете моћи да оставите своје податке. Матични број и број личне карте ће се уносити путем телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер, наведено је на Инстаграм налогу министра финансија Синише Малог.

Пријављивање за помоћ од 100 евра путем сајта Управе за трезор могуће је од 13. маја, а за мање од 38 сати пријавило се три милиона грађана.

Помоћ од 100 евра пензионери и грађани који примају социјалну помоћ добијају по аутоматизму и без пријављивања. Влада Србије ће им ту помоћ данас уплатити, а моћи ће већ сутра новац да подигну.

У банци Поштанска штедионица, где пензију преко милион корисника, све експозитуре ће сутра радити продуженим радним временом од 8 до 18 часова, каже за РТС Александар Чортан, члан Извршног одбора банке Поштанска штедионица.

Пензионерима који пензију примају на кућну адресу, њих је око 300.000, помоћ ће бити исплаћена путем рачуна банке Поштанска штедионица и новац ће им бити на рачунима сутра.

"Испоруке на кућну адресу неће бити, позивамо ову категорију пензионера да посете неку од експозитура банке Поштанска штедионица и подигну новац", навео је Чортан.

За пензионере који немају отворене рачуне у банци, биће отворен наменски рачун за исплату ове помоћи који ће након подизања новца бити затворен.

Поред пензионера, и корисници социјалне помоћи аутоматски добијају ову помоћ. Они ће помоћ примити путем банке Поштанска штедионица и та исплата је предвиђена за четвртак 21. мај, додао је Чортан.

Коментара: 0


#   Министарство финансија   Влада Републике Србије   новчана помоћ   Синиша Мали   Коронавирус
@Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима