Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од недеље очекују се обилне падавине, предузећа у приправности

rssBookmark and Share

Ниш 10.05.2019. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Србију и регион од недеље увече до 17. маја ујутро очекују обилније падавине, упозорио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, нагласивши да су сва водоприведна предузећа у приправности. Воподопривредни систем "Морава" спреман.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Према прогнозама, како је рекао, од недеље увече и наредна четири дана очекује се више од 40 до 50 литара падавина по метру квадратном, а у врло кратком временском периоду.

Подсетио је да се то подудара са ситуацијом од пре пет година, када смо имали велике поплаве, рекао је министар Недимовић.

Министар каже и да не очекује веће проблеме на великим водотоцима, али упозорава да може доћи до појаве бујичних поплава, нарочито у западној Србији.

"Наша водопривредна предузећа предузела су све активности у погледу осматрања простора и ангажовања механизације која је неопходна. Јуче смо урадили све припремне активности, за два три-дана сви ће бити на терену", рекао је Недимовић.

Како сада ствари стоје, највише падавина биће у БиХ, каже министар, али упозорава и да облаци могу веома брзо да скрену и за 50 километара и направе озбиљан проблем.

"Ми смо, међутим, спремни да се ухватимо укоштац са тим и надам се да неће бити већих проблема", додао је Недимовић.

"Што се тиче саме воде и користи за пољопривреду не треба да вам говорим колико је то важно у овом тренутку", закључио је.

Коментара: 0


#   Ниш   пољопривреда   поплава   киша   падавине   водопривреда   Водопривредни центар Морава   Бранислав Недимовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима