Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од поноћи почиње пријава за 3.000 динара за вакцинисане

Bookmark and Share

31.05.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Пријаве грађана за помоћ од 3.000 динара, који су до 31. маја примили макар једну дозу вакцине, почиње тачно у поноћ.

Илустрација
Илустрација

За помоћ се могу пријавити сви држављани Србије старији од 16 година, који су на територији наше земље, закључно са данашњим даном, примили макар једну дозу вакцине, подсећа министар финансија Синиша Мали и додаје да се пријаве врше преко сајта Управе за трезор на адреси pmi.trezor.gov.rs.

"Жеља нам је да што пре развијемо колективни имунитет и да што већи број грађана прими макар једну дозу вакцине против ковида 19, управо због тога смо изашли и са овим предлогом да наградимо све оне који су примили макар једну вакцину", рекао је Мали.

Напомиње да ће пријава бити једноставна, иста као за помоћ од 30+30 евра и додао да ће процес пријављивања трајати до 15. јуна, док ће у петак, 4. јуна, почети и пријава путем телефона.

Мали је напоменуо да пензионери не треба да се пријављују за ту врсту помоћи, али да је потребно да се пријаве корисници социјалне помоћи.

Подсетио је да је трећи пакет помоћи који је Влада Србије дефинисала да помогне привреди и грађанима у току.

"Прошле недеље смо исплатили помоћ све наше суграђане који живе на КиМ, сада крећемо са исплатом 3.000 динара за вакцинисане", навео је Мали.

Додаје да ће у јуну бити исплаћена још једна, трећа, рата у вредности од 50 одсто минималне зараде за помоћ привреди, као и подршка аутопревозницима.

"Свако обећање испуњавамо у динар и у дан", рекао је Мали.

Позвао је грађане који су вакцинисани да искористе ову прилику и да се пријаве за 3.000 динара, јер је то, каже, награда што помажу држави у намери да изгради колективни имунитет.


#   Министарство финансија   новчана помоћ   Синиша Мали   ковид вакцина
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима