Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш престоница домаћег филма од 21. до 27. августа - почела продаја улазница за "Филмске сусрете"

rssBookmark and Share

Ниш 17.08.2021. Јужна Србија Инфо

Данас је почела продаја улазница за 56. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма, "Филмски сусрети".

Ниш престоница домаћег филма од 21. до 27. августа - почела продаја улазница за "Филмске сусрете"

Од данас 17. августа, карте се могу купити на следећим продајним местима:

Туристичка организација Ниша, Обреновићева улица

- Установа Нишки културни центар (Станоја Бунушевца бб)

- Kњижара НКЦ-а „Бранко Миљковић“ (Булевар др Зорана Ђинђића 37)

- Официрски дом, на улазу

Цена комплета карата је 2000 динара. 

Уколико не буду продати сви комплети карата до почетка Фестивала 21. августа,  појединачне улазнице ће се продавати по цени од 400 динара, на дан пројекције, испред улаза на Летњу позорницу, од 19.00 часова.

Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма у Нишу је најстарија манифестација посвећена домаћем играном филму, али и један од најстаријих филмских фестивала у региону. Реч је о фестивалу који има изузетан значај не само за нашу локалну средину и читаву југоисточну Србију, него и за истинску афирмацију наше кинематографије и целокупног српског глумишта, будући да су глумци били и остали једина константно пулсирајућа вредност у оквирима домаће седме уметности. Задатак је фестивала и да презентује и афирмише филмска (понајпре глумачка) достигнућа у целом региону, углавном путем сарадње са продукцијама (Хрватска, БиХ − Република Српска, Словенија, Македонија и Црна Гора) које су некада биле саставни део југословенске кинематографије (не заборавимо да су представници тих продукција својевремено и сами учествовали на Филмским сусретима, а и протеклих су година били редовни гости фестивала поводом наступа у регионалним копродукционим остварењима).

На Филмским сусретима ће и у 2021. години бити додељено најмање осам званичних фестивалских награда намењених домаћим глумцима, уз најмање два потенцијална признања за успешне наступе страних глумаца у домаћем филму, као и читав низ незваничних фестивалских признања.

Церемоније отварања и затварања фестивала биће озбиљно организоване и пропраћене драмски осмишљеним и прецизно режираним сценским програмом и смислено монтираним пригодним филмским одломцима, а квалитет пројекције на Летњој позорници у Тврђави остаће на већ установљеном високом нивоу.

Награде

  • Гран-при НАИСА за најбоље глумачко остварење
  • ЦАРИЦА ТЕОДОРА за најбољу женску улогу
  • ЦАР КОНСТАНТИН за најбољу мушку улогу
  • Повеља за изузетну женску улогу
  • Повеља за изузетну мушку улогу
  • Награда за женску епизодну улогу
  • Награда за мушку епизодну улогу
  • Награда за дебитантску улогу
  •  
  • Програм


#   Ниш   филм   Филмски сусрети   летња позорница   Нишки културни центар   Македонија   Бранко Миљковић   Филмски сусрети 2021
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима